3/27 英語・文芸部活動報告 美味しかった!Today we cooked Australian-style meat pies with the Hannan Junior High School ESS club. The recipe was prepared by our CNET, Matt, and the ingredients were provided by the ESS club leader, Ms. Nomoto, both of whom supervised the cooking class. The club’s six first-grade students spent two and a half hours working in pairs on three large meat pies. The students worked very diligently throughout the session and were careful and skillful in preparing the food, even if the process took a little longer than planned! When we sat down to eat, we were lucky enough to have the school’s head and assistant-head teachers drop by to share the food. We ate together, and everyone commented that three pies had slightly different flavors. It was nice to see that while every pair had followed the same recipe, they had nevertheless each managed to create something different. After finishing the meal, ESS club students spent a little time discussing their next cooking project, which will be undertaken in the summer. - ESS Club 和訳は、「この続きを読む」をご覧ください。 「第69回卒業式」2
3月14日(水)に挙行された「第69回卒業式」の続編です。
当日は、たくさんのご来賓の皆様にご臨席を賜り、ありがとうございました。ご来賓を代表して、本校PTA会長本庄様よりご祝辞をいただきました。 PTA役員・実行委員の皆様には、ご来賓・保護者の皆様の受付協力をいただきありがとうございました。 3/27 校庭の桜が満開です!
3月27日(火)、今週に入り気温がぐんぐん上昇し、校庭の桜が満開となりました。例年になく寒い冬を乗り越えた桜です。力強く満開に咲き誇ってくれています。今さらながら、絶え間ない自然の営みに、大きな生命力を感じます!
3/23 「平成29年度修了式」 校長講話さて、4月からそれぞれ進級し、学年が一つずつ上がりますが、次の学年に進むのにふさわしい自分になっているか、自分を冷静に見つめしっかりと振り返りをしてほしいと思います。 2年生の皆さんは、いよいよ義務教育の最終学年になります。進路を決めるための大切な1年になります。この春休みの間に、これまでの学習でつまずいているところがないか、しっかりと点検して、4月には進路選択に向けてスタートが切れるようにしておいてほしいと思います。 1年生の皆さんは、後輩が入ってきます。部活動でも先輩と呼ばれる学年になります。下級生から先輩と呼ばれ尊敬されるような自分になっているでしょうか。皆さんが、いい先輩だと思っている先輩が、どんな場面でどのような行動をしていたか思い出し、下級生から先輩のようになりたいと思われる自分になれるよう努力してほしいと思います。 3/22 1年「球技大会」 奇跡のグラウンド整備!
3月22日(木)、昨夜から降り続いた雨でグラウンド不良で中止もやむなしと思っていましたが、早朝より体育委員のみなさんがグラウンドを懸命に整備してくれたおかげで、2限目から開催することができました。
同じクラス仲間で団結して取り組む行事は、これが最後。みんな、どろどろになりながらも、最後まであきらめずに優勝を目指してがんばっていました。 結果は、優勝1組、準優勝6組、3位7組でした。 |
|