豚肉のオイスターソース焼き、中華スープ、ツナとチンゲンサイの炒め物
オイスターソースは、牡蠣を発酵させて作られる調味料です。主に炒め料理で使われることが多く、甘みと塩気が特徴です。ウスターソースと似ていますが、オイスターソースは原料が牡蠣なのに対して、ウスターソースは、色こそ似てるものの、玉ねぎやにんじんなどの野菜、りんごなどの果物、香辛料、酢などを熟成させて作られるソースです。
今日のメニュー、豚肉のオイスターソース焼きにはオイスターソースが使われています。牡蠣特有の塩気があり、豚肉に牡蠣のエキスや風味が移っていました。
Grilled pork with oyster sauce, Chinese soup, stir-fried tuna and bok choy
Oyster sauce is a seasoning made from fermented oysters. It is often used in stir-fries and is characterized by its sweet and salty taste. It is similar to Worcestershire sauce, but oyster sauce is made from oysters, whereas Worcestershire sauce, although similar in color, is made from aged vegetables such as onions and carrots, fruits such as apples, spices, and vinegar.
Today's menu, grilled pork with oyster sauce, uses oyster sauce. It has the saltiness unique to oysters, and the oyster extract and flavor were transferred to the pork.