11月21日(金)給食献立
関東煮は卵や大根、こんにゃく、ニンジンなどに鰹節のスープの味がよく染みていました。白菜の甘酢和えはシャキシャキとしていて、あっさりとしていました。みかんは柑橘類特有の甘みと酸味がありました。 日本らしい給食でした。 Rice, milk, Kanto-style oden, sweet-and-sour pickled Chinese cabbage, and a mandarin orange. The flavors of the broth made from bonito flakes had soaked well into the ingredients of the Kanto-style oden, such as eggs, daikon radish, konjac, and carrots. The sweet-and-sour Chinese cabbage was crisp and refreshing. The mandarin orange had the characteristic sweetness and tartness of citrus fruits. It was a very Japanese-style school lunch. 11月20日(木)給食献立
餃子は薄い皮で肉や野菜などの具を包んで加熱した中国の料理です。日本でも広く親しまれており、中国は水餃子、日本は焼き餃子が主流です。 今日の給食には揚げ餃子が出ました。皮はぱりぱりしており、ひき肉と野菜のうま味がありました。 Koppe bread, milk, fried dumplings, Chinese miso soup, lotus root with Chinese sauce, soft margarine Dumplings are a Chinese dish made by wrapping meat and vegetables in a thin dough and cooking them. They are also popular in Japan. In China, boiled dumplings are the most common, while in Japan, pan-fried dumplings are more typical. Today's school lunch included fried dumplings. The skin was crispy, and the filling of minced meat and vegetables was flavorful. 5年 国際交流授業
11月19日(水)給食献立
豚肉のコチュジャン炒めは豚肉は柔らかく、コチュジャンの辛味がありました。鶏肉の春雨のスープは鶏肉とスープのうま味がよく効いていました。キュウリのナムルはキュウリはシャキシャキで味はあっさりしていました。 韓国風の献立でした。 Rice, milk, stir-fried pork with gochujang, chicken and glass-noodle soup, cucumber namul. The stir-fried pork with gochujang had tender pork and a nice spicy kick from the gochujang. The chicken and glass-noodle soup had a rich umami flavor from both the chicken and the broth. The cucumber namul had a crisp texture with a light, refreshing taste. It was a Korean-style meal. 11月18日(火)給食献立
ほうれん草は冬が旬の野菜です。日本ではおひたしなどに使われ、食されています。カロテン、ビタミンC、ビタミンB1、B2などを含んでおり、健康にいいとされています。 本日の給食にはほうれん草のグラタンとして出ました。香ばしいチーズの香りに、ホワイトソースのクリーミーな味があり、ほうれん草もたくさん入っていました。 Brown sugar bread, milk, spinach gratin, stewed tebo beans, and apple. Spinach is a winter vegetable. In Japan, it is commonly eaten as ohitashi (boiled and seasoned greens) and other dishes. It contains carotene, vitamin C, vitamin B1, and B2, and is considered good for health. Today's school lunch included spinach gratin. It had the savory aroma of cheese and the creamy taste of white sauce, with plenty of spinach inside. |
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