学校日記

4月14日(月)給食献立

公開日
2025/04/14
更新日
2025/04/14

お知らせ

ビビンバ、トック

ビビンバは韓国・朝鮮料理の一つです。丼にご飯と肉やナムルなどの具を入れて、よくかき混ぜて食べます。韓国語で「ビビンバ」のビビンは「混ぜ」、バッ(パッ)は「ご飯」を意味します。


今日のビビンバの具には、コチジャンで味付けしたひき肉と切り干し大根などで作ったナムルが使われています。豚ひき肉、牛ひき肉は甘辛くジューシーで、たくさんの野菜が入っておりとてもヘルシーな一品でした。

Bibimbap, Tteok

Bibimbap is a Korean dish. You put rice and ingredients such as meat and namul in a bowl and mix well before eating. In Korean, "bibimbap" means "mix" and "bap" means "rice."

Today's bibimbap ingredients include minced meat seasoned with gochujang and namul made from dried radish. The minced pork and beef were sweet, spicy, and juicy, and there were lots of vegetables, making it a very healthy dish.