学校日記

4月17日(木)給食献立

公開日
2025/04/17
更新日
2025/04/17

お知らせ

マーボー豆腐、キュウリの中華和え、ツナとチンゲンサイの炒め物

マーボー豆腐は中国の代表的な四川料理の一つです。中国の四川省で誕生し、豆板醤という唐辛子みそを使うのが特徴です。タンパク質やビタミンB群、脂質などの栄養素を含んでいます。また、日本では定番の中華料理として食べられています。

本日の給食にはマーボー豆腐が登場しました。少し辛味があり、ひき肉の本来の味が損なわれずにしっかりとついていました。
ごちそうさまでした。

Mabo tofu, Chinese-style cucumber dressing, stir-fried tuna and bok choy

Mabo tofu is one of China's representative Sichuan dishes. It was created in Sichuan Province, China, and is characterized by the use of chili paste called doubanjiang. It contains nutrients such as protein, B vitamins, and lipids. It is also eaten as a standard Chinese dish in Japan.

Mabo tofu appeared in today's school lunch. It was a little spicy, and the original flavor of the minced meat was well-seasoned without being overpowered.
Thank you for the meal.