学校日記

5月29日(木)給食献立

公開日
2025/05/29
更新日
2025/05/29

お知らせ

牛肉と大豆のカレーライス、レタスとコーンのサラダ、棒チーズ

大豆は植物ですがタンパク質を多く含んでおり、畑の肉と呼ばれています。大豆は古くから日本の食文化に強く根付いており、昔から日本で作られている大豆食品に豆腐、醤油、味噌、納豆などがあります。


今日の給食の牛肉と大豆のカレーライスにはカレールー、野菜や牛肉の他に大豆が使われています。スパイシーなカレーに牛肉のうま味があり、大豆や野菜などがたくさん入っておりました。

Beef and Soybean Curry Rice, Lettuce and Corn Salad, Cheese Stick

Soybeans are plants, but they are rich in protein and are often called “meat from the fields.”
Soybeans have long been deeply rooted in Japanese food culture. Traditional Japanese foods made from soybeans include tofu, soy sauce, miso, and natto.

Today’s school lunch features beef and soybean curry rice, which contains curry roux, vegetables, beef, and soybeans.
The spicy curry is full of the savory flavor of beef, and it includes plenty of soybeans and vegetables.