学校日記

5月30日(金)給食献立

公開日
2025/05/30
更新日
2025/05/30

お知らせ

かつおのガーリックマリネ焼き、押し麦のスープ、グリーンアスパラガスのソテー

かつおのガーリックマリネ焼きは、さっぱりとしたマリネの酸味がかつおのうま味を引き立てていました。押し麦のスープは、鶏のだしの味が押し麦によく染みていて、野菜もたっぷり入っていました。グリーンアスパラガスのソテーは、シャキシャキのアスパラガスにベーコンの塩味が加わり、あっさりとした味わいでした。味も食感も楽しめる、満足感のある給食でした。

Grilled Bonito with Garlic Marinade, Barley Soup, and Sautéed Green Asparagus

The grilled bonito with garlic marinade had a refreshing tanginess that brought out the rich flavor of the fish.
The barley soup had a gentle chicken broth flavor that soaked into the barley, and it was filled with plenty of vegetables.
The sautéed green asparagus featured crisp asparagus paired with the salty flavor of bacon, resulting in a light and clean taste.
It was a well-balanced school lunch that offered both flavor and texture, leaving a satisfying impression.