学校日記

6月2日(月)給食献立

公開日
2025/06/02
更新日
2025/06/02

お知らせ

牛肉と野菜の炒め煮、きゅうりともやしのおひたし、焼きのり

牛肉には、サーロインやタン、レバーなどさまざまな部位があり、それぞれにちがった食感と味わいがあります。また、たんぱく質や脂質、ビタミンB群、ミネラルなど、体に必要な栄養素も多く含まれています。日本には地域ごとのブランド牛もたくさんあり、いろいろな料理に使われています。


今日の給食には、牛肉と野菜の炒め煮が出ました。牛肉のうま味と野菜の甘味が合わさって、ご飯が進むおいしさでした。


eef and vegetable simmered stir-fry, cucumber and bean sprout ohitashi, and roasted seaweed

Beef has various cuts such as sirloin, tongue, and liver, each with different textures and flavors. It also contains many essential nutrients like protein, fat, B vitamins, and minerals. In Japan, there are many regional branded beef varieties, which are used in various dishes.

Today’s school lunch featured beef and vegetable simmered stir-fry. The rich flavor of the beef combined with the sweetness of the vegetables made it a delicious dish that went well with rice.