6月3日(火)給食献立
- 公開日
- 2025/06/03
- 更新日
- 2025/06/03
お知らせ
鶏肉の甘辛焼き、みそ汁、魚ひじきそぼろ
鶏肉の甘辛焼きは、タレの甘さとしょっぱさがちょうどよく、鶏肉のうま味がしっかり味わえました。みそ汁は野菜がたっぷり入っており、味噌のまろやかな味が体全体にしみわたりました。魚ひじきそぼろは魚ミンチに醤油としその風味が全体に混ざっており、ご飯が進みました。
素材のうま味が活かされた和の献立でした。
Sweet and savory grilled chicken, miso soup, and fish hijiki soboro
The sweet and savory sauce on the grilled chicken was just right, allowing the rich flavor of the chicken to come through. The miso soup was full of vegetables, and the mild taste of the miso warmed my whole body. The fish hijiki soboro had fish mince mixed with soy sauce and shiso flavor, making it go perfectly with rice.
This Japanese meal made the most of the natural flavors of the ingredients.