学校日記

6月6日(金)給食献立

公開日
2025/06/09
更新日
2025/06/09

お知らせ

豚肉のバジル焼き、鶏肉とキャベツのスープ、うずら豆のグラッセ

豚肉のバジル焼きは豚肉は柔らかく、バジルの風味とほのかに塩気がありました。鶏肉とキャベツのスープは野菜がたくさん入っていて、鶏出汁スープのうま味がしみわたりました。うずら豆のグラッセはあずきに似た甘味があり、デザート感覚であっさりと食べられました。

西洋風な給食でした。

Pork with Basil, Chicken and Cabbage Soup, Glazed Uzura Beans

The pork with basil was tender, with a nice balance of basil aroma and a touch of saltiness.
The chicken and cabbage soup was full of vegetables, and the rich chicken broth brought out a deep, comforting flavor.
The glazed uzura beans had a sweetness similar to red beans, making them feel like a light, dessert-like side dish.

Overall, it was a Western-style meal with gentle yet flavorful dishes.