学校日記

6月23日(月)給食献立

公開日
2025/06/23
更新日
2025/06/23

お知らせ

八宝菜、あつあげの中華みそだれかけ、もやしの中華和え

八宝菜は豚肉と野菜がたくさん入っており、あんかけのソースのうま味が全体になじんでました。あつあげの中華みそだれかけは味噌のピリッとした辛さがあり、ご飯が進みました。もやしの中華和えは酸味があり、あっさりとした味になっていました。

野菜もたんぱく質もしっかりとれる中華献立でした。

Stir-Fried Vegetables with Pork (Happosai), Fried Tofu with Spicy Miso Sauce, and Marinated Bean Sprouts – A Balanced Chinese-Style Meal

The Happosai featured plenty of pork and vegetables, all brought together with a savory, thick sauce that tied the dish together perfectly.
The fried tofu with spicy miso sauce had a pleasant kick, making it a great companion to rice.
The marinated bean sprouts had a refreshing acidity, giving the dish a light and clean finish.

It was a well-balanced Chinese-style meal, full of vegetables and protein.