学校日記

7月10日(木) 給食献立

公開日
2025/07/11
更新日
2025/07/11

お知らせ

豚肉の生姜焼き、五目汁、ツナと野菜の炒め物

豚肉の生姜焼きは豚肉にピリッと辛いしょうがの風味がよく効いており、ご飯が進みました。五目汁は具沢山で出汁スープのうま味が出ていました。ツナと野菜の炒め物はツナの塩味が野菜に移っていました。

身体があったまる日本ならではの献立でした。

Ginger Pork, Gomoku Soup, and Stir-Fried Tuna with Vegetables

The ginger pork had a pleasantly sharp ginger flavor that complemented the pork perfectly and made it a great match with rice. The gomoku soup was filled with ingredients, and the broth had a deep, savory taste. In the stir-fried dish, the saltiness of the tuna blended nicely with the vegetables, enhancing their flavor.

It was a warming and comforting meal—uniquely Japanese and perfect for cold days.