11月10日(月)給食献立
- 公開日
- 2025/11/10
- 更新日
- 2025/11/10
お知らせ
ご飯、牛乳、さごしのごま醤油かけ、五目汁、大豆の煮もの
さごしのごま醤油かけは醤油の塩味が効いていて御飯が進みました。五目汁はスープのうま味があり、野菜がたくさん入っていました。大豆の煮ものは大豆とあつあげが入っていて甘辛い味付けとなっていました。
和食のメニューでした。
Rice, milk, Spanish mackerel with sesame soy sauce, gomoku soup, and simmered soybeans.
The Spanish mackerel with sesame soy sauce had a nice salty flavor from the soy sauce that went perfectly with the rice. The gomoku soup was full of umami and packed with vegetables. The simmered soybeans included soybeans and deep-fried tofu, and had a sweet and savory flavor.
It was a Japanese-style meal.