学校日記

11月25日(火)給食献立

公開日
2025/11/25
更新日
2025/11/25

お知らせ

ご飯、牛乳、豚肉と野菜の炒め物、イワシのつみれ汁、かぼちゃういろう

豚肉と野菜の炒め物は野菜はシャキシャキしていて、少し塩味がありました。いわしのつみれ汁は味噌とスープと魚のうま味がよく出ていました。かぼちゃういろうはもちもちしていて、かぼちゃの甘味がありました。

和食のメニューでした。

Rice, milk, stir-fried pork and vegetables, sardine meatball miso soup, and pumpkin uiro (a steamed cake).

The stir-fried pork and vegetables had crisp vegetables with a slightly salty flavor.
The sardine meatball soup had a rich savory flavor from the miso, broth, and fish.
The pumpkin uiro was chewy and had a natural sweetness from the pumpkin.

It was a Japanese-style meal.