学校日記

12月3日(水)給食献立

公開日
2025/12/03
更新日
2025/12/03

お知らせ

コッペパン、牛乳、豚肉のオイスターソース焼き、中華スープ、チンゲンサイともやしの中華和え、イチゴジャム

豚肉にオイスターソースの塩味に、しょうがの辛味があり、バンとよく合っていました。中華スープは具沢山でスープのうま味が効いていました。チンゲンサイともやしの中華和えは野菜はシャキシャキしていて、すこし酸味がありました。

中華風給食献立でした。

Bread roll, milk, pork with oyster sauce, Chinese-style soup,
bok choy and bean sprout Chinese-style salad, strawberry jam

The pork had the salty flavor of oyster sauce with a hint of ginger spice,
and it paired well with the bread.
The Chinese-style soup was full of ingredients, and the savory broth was rich and flavorful.
The bok choy and bean sprout salad had a nice crunchy texture with a slight tanginess.

It was a Chinese-style school lunch menu.