WASHOKU in OSAKA(食育タイムリー英語版)

Three of the students were entered into the Japan National Children`s regional cuisine Summit (Sponsored by MAFF). One dish was selected to represent of the Kinki region. `Kansaifu Shiromiso Zoni`. She cooked using Suita Kuwai and Tenma vegetables which are traditional vegetables from Osaka.
She will compete in the national convention that will be held in Tokyo, this month.(Ogimati-Elementary school in OSAKA city,
2014.11.6)
画像1 画像1

九九のべんきょう(2年)

画像1 画像1 画像2 画像2
2年生の教室の前では、中に入る前に関所があります。
九九を言ってから教室に入るようにしています。
遊びながら、でも、真剣に子ども達は取り組んでいます。
また、「九九名人」になるために、九九ファイルを使い九九をチェックしています。

いもほり(2年)

画像1 画像1 画像2 画像2
10月30日(木)に1学期から育てていたさつまいもを収穫しました。
大きいものから小さいものまで合わせると100個を超える大収穫!!
1番大きなさつまいもは子どもの顔の大きさぐらいありました。
収穫したさつまいもで「おいもパーティー」を開く予定です。
文字: 大きく | 小さく | 標準 配色: 通常 | 白地 | 黒地
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
学校行事
11/7 児童集会、小中連携授業研究(天満中)
11/11 代表委員会
11/13 学芸会リハーサル、北区学校保健協議会