学校日記

2月13日(木)給食献立

公開日
2025/02/13
更新日
2025/02/13

お知らせ

キンパ、焼きのり、卵の中華スープ

キンパは、韓国の伝統的な料理で、海苔で巻いたご飯の中にさまざまな具材を入れて作ります。日本の巻き寿司に似ていますが、酢を使わずに、ゴマ油やごまを混ぜたご飯を使用するのが特徴です。一般的な具材には、卵焼き、牛肉や鶏肉、ニンジン、ほうれん草などが使われます。本日のメニューであるキンパは学校給食献立コンクール優秀賞献立です。

甘辛く煮た牛肉と甘酸っぱいナムルがご飯にとてもよくあっていました。

ごちそうさまでした。

Kimbap, roasted seaweed, and egg soup

Kimbap is a traditional Korean dish made by putting various ingredients inside rice wrapped in seaweed. It is similar to Japanese sushi rolls, but it is characterized by using rice mixed with sesame oil and sesame seeds instead of vinegar. Common ingredients include rolled eggs, beef or chicken, carrots, and spinach. Today's menu, kimbap, won an award at the school lunch menu competition.

The sweet and spicy stewed beef and sweet and sour namul went very well with the rice.

Thank you for the meal.