学校日記

2月19日(水)給食献立

公開日
2025/02/20
更新日
2025/02/20

お知らせ

豚肉のカレー風味焼き、コーンスープ、カリフラワーのピクルス

コショウはインド原産の植物です。食べると消化促進と血行促進、食欲促進の効果があります。主に黒コショウ、白コショウ等の種類があり、コショウに含まれる成分ピペリンは、エネルギーの代謝を上げる作用や、血管を拡張して血流を上げ、冷えを改善する作用をもち、抗菌作用、防腐作用、殺虫作用などもあります。特に黒コショウに多く含まれています。

本日のメニュー豚肉のカレー風味焼きにはコショウが使われています。豚肉は歯ごたえがあり、カレーとコショウのスパイシーな味がしっかりとついていました。

ごちそうさまでした。

Curried grilled pork, corn soup, cauliflower pickles

Pepper is a plant native to India. When eaten, it promotes digestion, blood circulation, and appetite. There are mainly black and white peppers, and the component piperine contained in pepper has the effect of increasing energy metabolism, expanding blood vessels to increase blood flow, improving coldness, and also has antibacterial, preservative, and insecticidal properties. It is especially abundant in black pepper.

Pepper is used in today's menu, curry-flavored grilled pork. The pork was chewy and had a strong spicy flavor of curry and pepper.

Thank you for the meal.