2月20日(木)給食献立
- 公開日
- 2025/02/20
- 更新日
- 2025/02/20
お知らせ
赤魚のレモン醤油かけ、サツマイモの味噌汁、高野豆腐の炒り煮
赤魚はアラスカメヌケなどや、アコウダイなどの魚体が大きく、赤い魚の総称です。アラスカメヌケはその名のとおりアメリカのアラスカに位置する海でとれる魚です。味もよく、たくさん獲れるため、食用として日本では赤魚という名で多く流通しています。
本日のメニュー、赤魚のレモン醤油かけには赤魚が使われています。脂が皮目にあり、身もやわらかく、醤油とレモンの風味でとてもあっさりした味になっていました。
Red fish with lemon soy sauce, sweet potato miso soup, simmered freeze-dried tofu
Red fish is a general term for large, red fish such as Alaskan pollock and red spotted parrotfish. As its name suggests, Alaskan pollock is a fish caught in the seas of Alaska, USA. It tastes good and is caught in large quantities, so it is widely sold in Japan as red fish.
Today's menu, red fish with lemon soy sauce, uses red fish. The fat is in the skin, the flesh is soft, and the flavor of soy sauce and lemon gives it a very light taste.