2月27日(木)給食献立
- 公開日
- 2025/02/27
- 更新日
- 2025/02/27
お知らせ
鶏肉とほうれん草のシチュー、キャベツのサラダ、デコポン
デコポンは、ポンカンというオレンジの品種と、清見というオレンジの品種を掛け合わせてできた日本独自の品種です。不知火という品種の中でも日本の全国統一基準をクリアした特に高品質なものがデコポンとして認められます。ビタミンCとクエン酸を豊富に含んでおり、風邪予防や疲労軽減に効果があります。
本日のメニューにはデコポンが出ました。果汁が多く、オレンジ特有の酸味と甘みがありました。
Chicken and spinach stew, cabbage salad, dekopon
Dekopon is a unique Japanese variety that was created by crossing an orange variety called Ponkan with an orange variety called Kiyomi. Among the varieties called Shiranui, only the highest quality ones that meet the national standard are recognized as dekopon. They are rich in vitamin C and citric acid, and are effective in preventing colds and reducing fatigue.
Today's menu featured dekopon. It was very juicy, with the sour and sweet taste unique to oranges.