2月28日(金)給食献立
- 公開日
- 2025/02/28
- 更新日
- 2025/02/28
お知らせ
たらフライ、うすくず汁、小松菜のごまあえ
タラは雪のちらつく冬が旬の魚です。 よく知られているタラの種類にはマダラとスケトウダラがあります。身は主にかまぼこの材料として、タラの卵は日本ではたらこと呼ばれ、スパゲッティや辛子明太子の材料として使われます。
本日のメニューにはたらフライとして出ました。衣はサクサクで身は柔らかく弾力がありました。
ごちそうさまでした。
Fried cod, Usukuzu soup, Komatsuna with sesame sauce
Cad is a fish that is in season during the snowy winter. Well-known types of cod are Pacific cod and Alaska pollock. The meat is mainly used to make kamaboko, and cod roe, called tarako in Japan, is used to make spaghetti and spicy cod roe.
Today's menu featured fried cod. The batter was crispy and the meat was soft and chewy.
Thank you for the meal.