3月19日(水)給食献立
- 公開日
- 2025/03/19
- 更新日
- 2025/03/19
お知らせ
鶏肉の八丁みそだれかけ、五目汁、ちくわと大根の煮物
八丁みそは愛知県の名産品の一つです。愛知県にある岡崎城から西へ八丁の距離にある八丁村で造られたみそのため、八丁みそと呼ばれるようになりました。通常のみそよりたんぱく質を多く含んでおり、ほかにも炭水化物、ビタミン、ミネラル、食物繊維、塩分などの栄養素が含まれています。
鶏肉の八丁みそだれかけには八丁みそが使われています。八丁みその風味が口の中で広がりました。
Chicken with Hatcho miso sauce, Gomoku soup, and simmered chikuwa and daikon radish
Hatcho miso is one of the famous products of Aichi Prefecture. It is called Hatcho miso because it is made in Hatcho Village, which is about eight cho west of Okazaki Castle in Aichi Prefecture. It contains more protein than regular miso, and also contains other nutrients such as carbohydrates, vitamins, minerals, dietary fiber, and salt.
Hatcho miso is used in the chicken with Hatcho miso sauce. The flavor of Hatcho miso spread throughout my mouth.