学校日記

4月10日(木)給食献立

公開日
2025/04/10
更新日
2025/04/10

お知らせ

焼き鳥、みそ汁、もやしのゆずの香あえ

本日の給食は焼き鳥、みそ汁、もやしのゆずの香あえというメニュー内容でした。焼き鳥はジューシーな鶏肉に砂糖、みりん、濃い口しょうゆなどを合わせた甘辛いタレが食欲をそそり、ごはんがよく進みました。みそ汁は野菜がたくさん入っていて、味噌がスープによく混ざっていて、いい味が出ていました。もやしのゆずの香あえはあっさりしていてすこし酸味があり、食べやすい味でした。素材の良さが光る和の献立でした。

Yakitori, miso soup, bean sprouts with yuzu aroma

Today's school lunch menu consisted of yakitori, miso soup, and bean sprouts with yuzu aroma. The yakitori was made with juicy chicken meat and a sweet and spicy sauce made from sugar, mirin, and strong soy sauce, which was very appetizing and went well with rice. The miso soup had lots of vegetables and the miso was well mixed into the soup, giving it a good flavor. The bean sprouts with yuzu aroma were light and slightly sour, making them easy to eat. It was a Japanese menu that highlighted the quality of the ingredients.