学校日記

4月21日(月)給食献立

公開日
2025/04/22
更新日
2025/04/22

お知らせ

鶏肉とジャガイモの煮物、あつあげの醤油ダレかけ、紅ざけそぼろ

鶏肉とジャガイモの煮物は鶏肉は柔らかく、じゃがいもはホクホクで野菜がたくさん入っていました。あつあげの醤油ダレかけはあつあげは厚く、甘じょっぱい醤油たれで御飯がよく進みました。紅鮭そぼろはサケの風味に程よい塩味がありました。

Simmered chicken and potatoes, deep-fried tofu with soy sauce, minced sockeye salmon

The simmered chicken and potatoes had tender chicken, fluffy potatoes, and lots of vegetables. The deep-fried tofu with soy sauce was thick and went well with rice, with a sweet and salty soy sauce. The minced sockeye salmon had a salmon flavor with just the right amount of saltiness.