4月23日(水)給食献立
- 公開日
- 2025/04/23
- 更新日
- 2025/04/23
お知らせ
豚肉のしょうが焼き,とうふのみそ汁,じゃこピーマン
豚肉の生姜焼きは豚肉にしょうがの辛味が効いたソースがよく馴染んでいました。豆腐の味噌汁は豆腐や玉ねぎ、にんじん、キャベツなどの野菜が入っていて、味噌の味と昆布と鰹節のスープのうま味が効いたやさしい味でした。じゃこピーマンは塩気があり、ピーマンは食感はシャキッとしていて、味はあっさりですがしっかりしていて、満足感のある味わいでした。
ごちそうさまでした。
Ginger pork, tofu miso soup, baby sardine and green peppers
The pork ginger pork went well with the spicy ginger sauce. The tofu miso soup contained tofu, onions, carrots, cabbage and other vegetables, and had a mild taste with the flavor of miso and the umami of the soup made from kelp and bonito flakes. The baby sardine and green peppers were salty, the green peppers had a crisp texture, and the taste was light but solid, leaving me with a satisfying taste.
Thank you for the meal.