学校日記

5月9日(金)給食献立

公開日
2025/05/09
更新日
2025/05/09

お知らせ

鶏肉とコーンのシチュー、キャベツのひじきドレッシング、かわちばんかん

鶏肉とコーンのシチューは鶏肉のうま味とコーンや野菜の甘味が感じられ、バランスの良いまろやかな味わいになっていました。キャベツのひじきドレッシングはキャベツのシャキシャキとした食感とドレッシングの風味が食欲をそそり、スプーンが進みました。今年度初めてのかわちばんかんが出ました。オレンジとは違うグレープフルーツに似た酸味と甘みがありました。

Chicken and corn stew, cabbage with hijiki dressing, Kawachibankan

The chicken and corn stew had a mellow, well-balanced flavor, with the savory richness of chicken complemented by the natural sweetness of corn and vegetables. The cabbage with hijiki dressing was refreshing, with its crisp texture and flavorful dressing stimulating the appetite—it was hard to stop eating. The season’s first Kawachibankan was also served. It had a sweet and tart flavor, similar to grapefruit but distinctly different from an orange.