5月19日(月)給食献立
- 公開日
- 2025/05/20
- 更新日
- 2025/05/20
お知らせ
ちくわのいそべ揚げ、あつあげとさといもの味噌煮、キャベツの赤じそあえ、
ちくわの磯部揚げはのりの風味がよく、サクサクの衣に魚のうま味がしっかりと感じられる一品でした。あつあげとさといもの味噌煮はさといもはホクホクで野菜と鶏肉がたくさんはいっており、味噌味で食べやすく、ご飯が進みました。キャベツの赤じそ和えはキャベツに赤じそのすっきりとした酸味が加わってあっさりしていました。
Chikuwa Isobe-age, Miso-simmered Atsuage and Satoimo, Cabbage with Red Shiso Dressing
The chikuwa isobe-age (deep-fried fish cake with seaweed) had a pleasant seaweed aroma, and the crispy coating brought out the savory flavor of the fish beautifully.
The miso-simmered atsuage and satoimo (thick fried tofu and taro) featured tender, fluffy taro, along with plenty of vegetables and chicken. The miso-based seasoning made it flavorful and easy to enjoy, pairing perfectly with rice.
The cabbage with red shiso dressing was light and refreshing, with the clean, tangy flavor of red shiso complementing the cabbage well.