学校日記

7月3日(木)給食献立

公開日
2025/07/03
更新日
2025/07/03

お知らせ

牛丼、もやしとピーマンのごま炒め、大福豆の煮物

牛丼は御飯に出汁と牛肉のうま味がしみ込んでいました。もやしとピーマンのごま炒めは野菜はシャキシャキ、ごまの風味も効いていてあっさりしていました。大福豆の煮物は柔らかく、甘味がありました。

素材の味が活かされたメニューでした。

Beef Bowl, Stir-Fried Bean Sprouts and Green Peppers with Sesame, and Simmered Daifuku Beans

The beef bowl featured rice soaked with the rich, savory flavor of beef and broth. The stir-fried bean sprouts and green peppers were crisp, with a light and fragrant sesame aroma. The simmered daifuku beans were soft and pleasantly sweet.

It was a well-balanced meal that highlighted the natural flavors of each ingredient.