10月6日(月)給食献立
- 公開日
- 2025/10/06
- 更新日
- 2025/10/06
お知らせ
ご飯、牛乳、赤魚の醤油だれかけ、豚汁、きゅうりのゆず風味
赤魚は、魚の名前ではなく、皮の色が赤い魚のことです。代表的な赤魚は、太平洋沿岸でとれるアコウダイやアラスカ湾でとれるアラスカメヌケなどです。タンパク質を多く含んでいます。
今日の給食には、赤魚の醤油だれかけとして出ました。脂のある赤魚の身に醤油の塩味がよく馴染んでいました。
Rice, milk, red fish with soy sauce glaze, pork miso soup, and cucumber with yuzu flavor
"Red fish" is not the name of a specific species but rather a general term for fish with red-colored skin. Representative examples include Akoudai caught along the Pacific coast and Alaska menuke from the Gulf of Alaska. These fish are rich in protein.
In today’s school lunch, the red fish was served with a soy sauce glaze. The savory soy sauce paired well with the rich, fatty flesh of the red fish.