学校日記

10月14日(火)給食献立

公開日
2025/10/14
更新日
2025/10/14

お知らせ

ご飯、牛乳、和風ハンバーグ、五目汁、金時豆の煮物

和風ハンバーグは甘辛のタレがよくあっていて、ご飯が進みました。五目汁は野菜がたくさん入っていて、出汁のうま味が効いていました。金時豆の煮ものは柔らかく、ほのかに甘みがあり、デザート感覚で食べることができました。

和洋折衷のメニューでした。

Rice, milk, Japanese-style hamburger steak, gomoku soup, and simmered red kidney beans

The Japanese-style hamburger steak was coated in a sweet and savory sauce that paired perfectly with the rice, making it very appetizing. The gomoku soup was full of vegetables, and the rich umami flavor of the dashi really stood out. The simmered red kidney beans were soft with a gentle sweetness, almost like a dessert.

It was a fusion menu of Japanese and Western styles.