10月21日(火)給食献立
- 公開日
- 2025/10/22
- 更新日
- 2025/10/22
お知らせ
ポークカレーライス、ほうれん草のソテー、黄桃(缶)
桃には黄桃と白桃があり、100種類を超える品種があると言われています。白桃は、ジューシーで,水分が多くなめらかで柔らかい食感と甘さがあり、黄桃は白桃に比べると果肉がしっかりとした固めの食感で、甘く濃厚な味わいです。他のフルーツと同じく生で食べられるほか、ジュースにされたり、デザートの材料として使われたりします。
今日の給食には黄桃の缶詰が出ました。身はしっかりしており、深い甘味がありました。
Pork curry rice, sautéed spinach, and canned yellow peach.
There are two main types of peaches: yellow peaches and white peaches, and it is said that there are over 100 varieties.
White peaches are juicy, with high water content, a smooth and soft texture, and a sweet flavor. In contrast, yellow peaches have firmer flesh compared to white peaches, and their taste is sweet and rich.
Like other fruits, peaches can be eaten raw, made into juice, or used as ingredients in desserts.
Today’s school lunch included canned yellow peaches. The flesh was firm, and it had a deep sweetness.