学校日記

11月18日(火)給食献立

公開日
2025/11/18
更新日
2025/11/18

お知らせ

黒糖パン、牛乳、ほうれん草のグラタン、てぼ豆のスープ煮、りんご

ほうれん草は冬が旬の野菜です。日本ではおひたしなどに使われ、食されています。カロテン、ビタミンC、ビタミンB1、B2などを含んでおり、健康にいいとされています。

本日の給食にはほうれん草のグラタンとして出ました。香ばしいチーズの香りに、ホワイトソースのクリーミーな味があり、ほうれん草もたくさん入っていました。

Brown sugar bread, milk, spinach gratin, stewed tebo beans, and apple.

Spinach is a winter vegetable. In Japan, it is commonly eaten as ohitashi (boiled and seasoned greens) and other dishes. It contains carotene, vitamin C, vitamin B1, and B2, and is considered good for health.

Today's school lunch included spinach gratin. It had the savory aroma of cheese and the creamy taste of white sauce, with plenty of spinach inside.