学校日記

11月21日(金)給食献立

公開日
2025/11/21
更新日
2025/11/21

お知らせ

ご飯、牛乳、関東煮、白菜の甘酢あえ、みかん

関東煮は卵や大根、こんにゃく、ニンジンなどに鰹節のスープの味がよく染みていました。白菜の甘酢和えはシャキシャキとしていて、あっさりとしていました。みかんは柑橘類特有の甘みと酸味がありました。

日本らしい給食でした。

Rice, milk, Kanto-style oden, sweet-and-sour pickled Chinese cabbage, and a mandarin orange.
The flavors of the broth made from bonito flakes had soaked well into the ingredients of the Kanto-style oden, such as eggs, daikon radish, konjac, and carrots.
The sweet-and-sour Chinese cabbage was crisp and refreshing.
The mandarin orange had the characteristic sweetness and tartness of citrus fruits.
It was a very Japanese-style school lunch.