11月21日(金)給食献立
- 公開日
- 2025/11/21
- 更新日
- 2025/11/21
お知らせ
ご飯、牛乳、関東煮、白菜の甘酢あえ、みかん
関東煮は卵や大根、こんにゃく、ニンジンなどに鰹節のスープの味がよく染みていました。白菜の甘酢和えはシャキシャキとしていて、あっさりとしていました。みかんは柑橘類特有の甘みと酸味がありました。
日本らしい給食でした。
Rice, milk, Kanto-style oden, sweet-and-sour pickled Chinese cabbage, and a mandarin orange.
The flavors of the broth made from bonito flakes had soaked well into the ingredients of the Kanto-style oden, such as eggs, daikon radish, konjac, and carrots.
The sweet-and-sour Chinese cabbage was crisp and refreshing.
The mandarin orange had the characteristic sweetness and tartness of citrus fruits.
It was a very Japanese-style school lunch.