学校日記

11月20日(木)給食献立

公開日
2025/11/20
更新日
2025/11/20

お知らせ

コッペパン、牛乳、揚げ餃子、中華ミソスープ、レンコンの中華だれかけ、ソフトマーガリン

餃子は薄い皮で肉や野菜などの具を包んで加熱した中国の料理です。日本でも広く親しまれており、中国は水餃子、日本は焼き餃子が主流です。

今日の給食には揚げ餃子が出ました。皮はぱりぱりしており、ひき肉と野菜のうま味がありました。


Koppe bread, milk, fried dumplings, Chinese miso soup, lotus root with Chinese sauce, soft margarine

Dumplings are a Chinese dish made by wrapping meat and vegetables in a thin dough and cooking them. They are also popular in Japan. In China, boiled dumplings are the most common, while in Japan, pan-fried dumplings are more typical.

Today's school lunch included fried dumplings. The skin was crispy, and the filling of minced meat and vegetables was flavorful.