12月1日(月)給食献立
- 公開日
- 2025/12/01
- 更新日
- 2025/12/01
お知らせ
ご飯、牛乳、サバのおろし醤油かけ、五目汁、小松菜の煮びたし
小松菜は緑黄色野菜の一つで冬が旬の野菜です。カルシウムやβカロテン、ビタミンCなどの栄養素を含んでいます。また、苦味などが少ないので様々な料理にして食べられています。
今日の給食には小松菜の煮びたしとして出ました。シャキシャキとした食感と少し歯ごたえがあり、煮びたしのスープがよく染みていました。
Rice, milk, mackerel with grated daikon and soy sauce, gomoku soup, and simmered komatsuna.
Komatsuna is one of the green and yellow vegetables, and its peak season is winter. It contains nutrients such as calcium, beta-carotene, and vitamin C. It also has little bitterness, so it can be used in many different dishes.
In today’s school lunch, it was served as komatsuna no nibitashi (simmered komatsuna). It had a crunchy texture with a slight firmness, and the broth of the simmered dish soaked in well.