調理実習
- 公開日
- 2025/09/16
- 更新日
- 2025/09/16
2年生
包丁を握る手に少し緊張が走ります。中学2年生の調理実習、メニューはみそ汁とサラダ。
きゅうりを切る生徒は、先生の「猫の手で」という教えを思い出し、ぎこちない手つきで挑戦していました。
分厚い輪切りになったり、やたらと薄くなったりするきゅうり。それでも、みんなで協力して作ったみそ汁と、形は不揃いだけど愛嬌たっぷりのサラダが完成しました。
自分たちで作った料理は、なぜだか特別においしく感じられるものです。
My hands feel a little tense as I hold the knife. It's a second-year junior high school cooking class, and the menu is miso soup and salad.
The student in charge of the cucumbers remembers the teacher's advice to use a "cat's paw" grip and tries to slice with clumsy hands.
The cucumbers end up in thick rounds or surprisingly thin slices. Still, they complete the miso soup with everyone's help, along with a charmingly uneven salad.
Food you make yourself always seems to taste especially good.