1月17日(金)給食献立
- 公開日
- 2025/01/17
- 更新日
- 2025/01/17
お知らせ
白菜のクリーム煮、あつあげのピリ辛醤油かけ、豚肉とさんどまめのオイスターソース炒め
クリームは、均質化前の生乳から乳脂肪を取り出した乳製品です。 白色や薄黄色の濃厚な液体で、原則として牛乳成分に由来します。広く洋菓子やパンに用いられ、とろっとした甘みのある食品全般のことを指し、生クリーム、カスタードクリーム、ホイップクリームなどの種類があります。幅広く使われているクリームですが、発祥は不明です。今日のメニューの白菜のクリーム煮には生クリームが使われています。クリームが濃厚で、はくさい、しいたけ、ニンジン、玉ねぎなどの野菜がゴロゴロ入っていました。
すべての食材に感謝を込めて、ごちそうさまでした。
Creamed Chinese cabbage, deep-fried tofu with spicy soy sauce, stir-fried pork and sand beans with oyster sauce
Cream is a dairy product made by extracting milk fat from raw milk before homogenization. It is a thick white or light yellow liquid, and in principle, it is derived from milk components. It is widely used in Western sweets and breads, and refers to all foods with a thick, sweet taste, and there are various types such as fresh cream, custard cream, and whipped cream. Although cream is widely used, its origin is unknown. Today's menu, creamed Chinese cabbage, uses fresh cream. The cream was rich and contained lots of vegetables such as Chinese cabbage, shiitake mushrooms, carrots, and onions.
Thank you for the meal, with gratitude for all the ingredients.