学校日記

7月1日(火)給食献立

公開日
2025/07/01
更新日
2025/07/01

お知らせ

味噌肉じゃが、あつあげのしょうが醤油かけ、オクラのおかか炒め

味噌肉じゃがは豚肉と味噌の深いうま味があり、ご飯が進みました。あつあげのしょうが醤油かけはあつあげに醤油の塩味としょうがの辛味がよく絡んでいました。オクラのおかか炒めは、オクラ特有の食感と鰹節の風味があり、上品な味わいの一品となっていました。

Miso Nikujaga, Atsuage with Ginger Soy Sauce, and Stir-Fried Okra with Bonito Flakes

The miso nikujaga had a rich, savory flavor from the pork and miso, making it a perfect companion to rice. The atsuage with ginger soy sauce was well-balanced, with the saltiness of the soy sauce and the spiciness of the ginger blending nicely into the fried tofu. The stir-fried okra with bonito flakes featured the unique texture of okra and the aromatic flavor of the bonito, resulting in a refined and elegant dish.